keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kurpitsakeksit



Jollei itsellä riitä tarpeeksi ideoita, niin jenkkiläisistä ruokablogeista löytyy kyllä valtava määrä ohjeita kurpitsan käyttöön. Tällä kertaa käytin hyväkseni Barefoot Baker -blogin reseptiä ja valmistin kurpitsakeksejä. Näistä tuli ihanan täyteläisiä ja todella lempeän mausteisia! Taikina sopisi hyvin myös muffinssien valmistamiseen, sillä ainakin omista kekseissäni koostumus oli lähempänä pehmeää muffinssia kuin rapeaa keksiä. Tällä ohjeella valmistui kolme pellillistä reilunkokoisia keksejä:

 Kurpitsa-kaurakeksit

- 2 dl kaurahiutaleita

- yhteensä 4 dl quinoa- ja tattarijauhoja (yhdistele maun mukaan, spelttijauhot sopivat myös!)

- 1 rkl kanelia

- 1/2 tl muskottipähkinää

- 1/2 tl neilikkaa

- 1 tl vuorisuolaa

- 1 tl leivinjauhetta

- 1 tl psyllium-jauhetta

- 1 tl vaniljajauhetta

- 4 1/2 dl kurpitsasosetta

- 1 rkl pellavansiemeniä + 2 rkl vettä

- 1 1/2 - 2 dl sulatettua kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1/2 - 1 dl vettä

Muista pistää pellavansiemenet etukäteen likoamaan vähintään kymmeneksi minuutiksi. 

Valmista taikina sekoittamalla ensiksi kuivat aineet keskenään sekaisin. Sekoita toisessa astiassa yhteen kurpitsasose, pellavansiemenlima ja sulatettu kookosöljy. Kookosöljy kannattaa sulattaa esimerkiksi lämpimässä vesihauteessa.

Kääntele kuivat ainekset kurpitsaseoksen joukkoon. Lisää 1/2 dl vettä ja tarvittaessa lisää, riippuen siitä kuinka vetistä kurpitsasosetta käytät. 

Muotoile taikinasta lusikan avulla keksejä leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Käytin itse yhteen keksiin reilun ruokalusikallisen taikinaa. Keksien välille ei tarvitse jättää kauheasti tilaa, sillä nämä eivät leviä uunissa. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.


P.S. Varaudu koko kodin täyttävään jouluiseen tuoksuun, sillä kurpitsamausteet ovat samoja mitä yleensä käytetään piparkakkutaikinoissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti