perjantai 6. syyskuuta 2013

Suklainen kesäkurpitsakakku




Olen jo pariin otteeseen ehtinyt testaamaan herkku ja koukku -blogin kardemummaisaa kesäkurpitsakakkua (ja ensi sunnuntaina olisi TAAS tarkoituksena sitä maistella). Tuo kakku on todella vienyt kieleni mennessään ja leivonnaisen toteutuskin on vieläpä todella yksinkertainen. Tuosta ohjeesta innostuneena päätin kyhätä kakusta myös suklaisen version. Pisteenä i:n päälle, loihdin kakulle lisäksi kuorrutuksen, joka tällä kertaa sisältääkin avokadoa. Nyt on siis kyseessä suklaakakku, jossa on kesäkurpitsan lisäksi myös avokadoa! Hitti vai huti? Testaa itse. Minuun tämä kyllä upposi kuin säkillinen lyijyä.
 

Kesäkurpitsa-suklaakakku:

- 2 dl intiaanisokeria

- 1 tl aitoa luonnonvaniljaa

- 1/2 dl kaakaojauhetta (luomu)

- 100g vegaanista tummaa suklaata rouhittuna (luomu)

- hyppysellinen ruususuolaa

- 3 dl täysjyväspettijauhoja (luomu)


- 1/2 tl leivinjauhetta

- 1/2 tl ruokasoodaa

- 4 dl kesäkurpitsaa raastettuna

- 3/4 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna (luomu)

- 1 tl etikkaa

(- vettä tarvittaessa)

Kuorrutus:

- 1 1/2 avokadoa

- 2 rkl raakakaakaojauhetta (luomu)

- 10 kuivattua taatelia liotettuna

- 1/2 - 1 dl taateleitten liotusvettä tai mantelimaitoa tai chia-siemenhyytelöä

(- 1 rkl macaa)

Rouhi suklaa ja raasta kesäkurpitsa valmiiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesäkurpitsaraasteen joukkoon vesihauteessa sulatettu öljy ja etikka. Yhdistä seos kuivien ainesten kanssa ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, ruokalusikallinen kerrallaan.

Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuorattuun tai valmiiksi öljyttyyn irtopohjavuokaan. Kypsennä kakkua uunissa 175 asteessa 30 minuuttia.
 

Valmista kuorrutus kakun kypsyessä. Blendaa kaikki kuorrutteen ainekset sekaisin tehosekoittimella. Lisää nestettä vain sen verran, että saat terän pyörimään. Jätä valmis kuorrute jääkaappiin jähmettymään.

Kuorruta kakku vasta, kun se on ehtinyt jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Koska kuorrute on raakaa, se ei kestä kauan, vaan kakun olisi hyvä päätyä parempiin suihin parissa päivässä.

 
P.S. Iloitse ylijäävästä kuorrutteesta. Saat sitä maukkaan ja terveellisen välipalan sellaisenaan syötäväksi!

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! :) Kesäkurpitsa tekee varmaan kakusta aika mehevän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsasta saa juuri sopivan kostean suklaakakun ja todella mehevän siis kyllä!

      Poista
  2. oih onmpa herkun näköinen! Kesäkurpitsaa olisi kyllä kaapissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monelta tuntuu löytyvän vähän ylimääräistäkin kesäkurpitsaa tällä hetkellä. Siispä tällaiset kesäkurpitsan piiloreseptit ovat aika ovela tapa päästä ylimääräisestä sadosta eroon :)

      Poista
  3. Mmmmm tämä kakku kuulostaa aivan liian hyvältä ollakseen totta! Nuo avokadokuorrutukset ovat aivan uskomattoman ihania, nam! Avokado ja raakakaakao tuntuvat vain pitävän niin toisistaan. Itse oon tehnyt joskus kuorrutusta banaanista, avokadosta ja raakakaakaosta (vähän niin kuin raakasuklaamoussen tapaisesti) ja sekin toimii - uskon että taatelit toimii vielä paremmin kun ne tuo sellaista hyvää karamellista makua. Tää on kyllä melkoisen vihreä kakku kaikkine avokadoineen ja kesäkurpitsineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta banaanistahan saisi tähän vähän lisää makua, avokado kun sellaisenaan tuo pelkkää kermaisuutta ja täyteläisyyttä kuorrutteeseen. Ja totta, tää on kyllä aikamoinen GREEN POWER CAKE!

      Poista