sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Täysjyvävohvelit marjajogurtilla



Olen niin iloinen, että edes äitini omistaa vohveliraudan. Joudun tosin kulkemaan linja-autolla yli 100 km ennen kuin pääsen syömään aamupalakseni vohveleita, mutta onhan se sen väärti. Nämä vohvelit ovatkin taattu aamupalapöydän menestys!

Täysjyvävohvelit (4 kpl):

- 1 1/2 dl täysjyväspelttijauhoja

- 1/2 tl leivinjauhetta

- 1/2 tl ruususuolaa

- 1 rkl perunajauhoja

- 1 dl soijajogurttia

- 1 1/2 dl kasvimaitoa

- 1/4 dl kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä (+ vähän myös paistamiseen)

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa muut aineet jauhoseoksen sekaan. Kuumenna vohvelirauta ja voitele vohveliraudan molemmat paistopinnat öljyllä. Voit käyttää tähän myös kylmäpuristettua kookosöljyä. Kaada taikina raudalle ja paina kansi kiinni. Nämä vohvelit saavat kypsyä hieman pidempään kuin normaalisti, tarkkaile kypsymistä ja jatka paistamista samaan malliin. Itselläni on tapana paistaa vohvelit oikein rapeiksi siten, että ne saavat kunnolla väriä pintaan, mutta tee niin kuin itse parhaaksi näet. Nauti vohvelit marjajogurtin, tuoreitten hedelmien tai omenahillon kera tai soijavispillä ja intiaanisokerilla tai laita vohveleitten päälle ihan mitä ikinä keksitkään!

 

Marjajogurtti:

- 2 dl maustamatonta soijajogurttia

- kourallinen pakastemarjoja esim. mustikoita, mansikoita, mustaherukoita etc.

- 3 taatelia

- 1 banaani

(- kasvimaitoa)

Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai blendaa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kasvimaitoa, jotta saat blenderin terän pyörimään.

 


Taustamusaksi vielä pyörimään uusin She&Him -albumi ja sunnuntain aamupalahetki hipoo jo täydellisyyttä!

6 kommenttia:

  1. Namii! Minunkin äidillä on vohvelirauta, mutta joudun matkustamaan 350 km bussilla päästäkseni syömään vohveleita aamupalaksi. :---D Hyvä diili, i think.. Onneksi on myös ystävä, joka omistaa vohveliraudan, eikä vohvelikesteihin ole sitten matkaa kuin ehkä 3,5 kilometriä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi, sulla ei sitten ole asiat hullummin :P Ehkä parempi, ettei itsellä kuitenkaan ole vohvelirautaa, niin ei tule joka aamu herkuteltua :)

      Poista
  2. Namnam, olisipa mulla vohvelirauta! Mutta varmasti näitä voi lettunakin syödä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse testannut tätä taikinaa pannulla paistamalla, sillä olen maailman surkein lettujenpaistaja :D Luotan vain vohvelirautaan...

      Poista
  3. Meillä isä aina kyselee, että eikö meillä ole vohvelirautaa. Taitaa pitää sitä olennaisena keittiötarvikkeena ;) Ja hyviähän ne vohvelit ovatkin kun harvoin saa. Sinne isän luokse on 2,5 -3 h ajomatka.
    Hyvänkuuloinen resepti, laitanpa talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei niitä liian usein parane syödä tai katoaa kaikki hohto! :D

      Poista